Keramiek is een prachtig middel om persoonlijk gevoel en unieke creaties samen te laten vallen. In keramiek kan ik mijn creativiteit goed combineren met mijn nauwkeurige manier van werken. Porselein is prachtig, teer en kwetsbaar materiaal, waarmee tegelijk krachtige vormen te maken zijn. Daarom werk ik uitsluitend met porselein en maak ik hooguit af en toe een uitstapje naar ander materiaal.

Door zelf mallen te maken begin ik het proces echt aan de basis. Ik zoek vormen die mij aanspreken en maak daar een unieke mal van. Soms heel direct afgeleid van een herkenbaar product, vaak meer aangepast aan mijn eigen gevoel en inschatting van de balans in het te creëren eindproduct.

Naast mijn werk met mallen, maak ik ook werk vanuit het losse gebruik van porselein. Door dunne ‘platen’ te maken kan ik eigenlijk alle kanten op met het modelleren en omvormen naar vrije vormen.
Het proces van gieten, drogen, bakken en glazuren voer ik in eigen beheer uit. In mijn eigen atelier heb ik lekker de ruimte die hiervoor nodig is, inclusief een ruime, professionele keramiekoven.